Cash out inom Esport betting – Avbryt ditt spel

Cash out, eller cashout, är en vanlig funktion inom odds och betting på nätet. För många sportfans är funktionen uppenbar, men de som kommit in i betting genom Esportens värld är inte alltid bekanta med begreppet. Det här verktyget kan hjälpa dig att spara in onödiga förluster, och hjälper till att göra din spelupplevelse mer intensiv och spännande. Många anser att en bra cash out är nyckeln till en bra live betting upplevelse. I den här artikeln ska vi titta närmare på cash out inom Esport betting, och vad du behöver veta.

Vad är cash out?

Cash out är en funktion eller ett verktyg som låter dig avbryta ditt spel samtidigt som matchen går. Det fungerar alltså bara med live betting, och är särskilt populärt för mobilbet. Cash out kan användas, gärna i kombination med både insikt, snabbhet och lite tur, för att minimera dina förluster när du spelar.

Låt oss till exempel säga att du gillar dota2 betting, och tittar på en match mellan OG och EG. Team OG har vunnit två Internationals och har därför oddsen på sin sida, och du har placerat ett spel att de kommer vinna matchen. Plötsligt får EG övertaget och drar en quad kill; 4 OG spelare är döda, och 2 har ingen buyback! Plötsligt ser ditt spel inte så lovande ut längre. Eftersom att du spelar live så ser du oddsen ändras drastiskt i realtid framför dina ögon. Det är nu det gäller att vara snabb: Använd cash out funktionen för att avbryta ditt spel på OG, och om du vill kan du även lägga ett nytt spel till nya odds. Men det gäller att vara snabb! Om spelbolagets experter är med i matchen och reagerar snabbt så kanske de inaktiverar cash out funktionen för att minimera förlusterna.

Detta var så klart ett väldigt tydligt exempel. Men skickliga bettare kan använda cash out långt innan oddsen har ändrats för mycket, och spara in en stor del av sin insats på att kunna se vart matchen är på väg.

Hur användar jag cash out när jag bettar på Esport?

Först och främst så behöver du vara medveten om att trots att cash out är väldigt vanligt, så är det aldrig en garanti. Spelsidor erbjuder inte cash out på alla sina matcher och sporter. Inom Esport betting så skiljer det sig särskilt mycket. Därför kan det ibland vara smart att ha ett konto hos flera olika spelbolag. Det är nämligen olika regler för olika spelsidor och deras cash out.

Om du har placerat ett odds på en Esport match och vill använda din cash out klickar du först upp din digitala spelkupong. På denna kupong finns det en ruta som heter cash out. För att avbryta ditt spel klickar du helt enkelt på den rutan. Om rutan är grå och ingenting händer när du klickar så har cash outen blivit inaktiverad. Detta händer ibland när matcherna är i princip avgjorda, eftersom att spelbolaget skulle förlora massvis med pengar annars. Det gäller alltså att ha koll på vad som händer i matchen och ha spelkupongen redo!

Cash out inom Esport betting - Avbryt ditt spel

Viktigt: Läs villkoren och reglerna!

För att undvika missförstånd, och en otrevlig överraskning när du live bettar, rekommenderar vi att du läser villkoren och reglerna innan du börjar spela med cash out. Olika spelsidor har olika regler och villkor. Detta gäller både för sidorna i allmänhet, för bonusar, live betting och cash out. Cash out funktionerna kan skilja sig åt ordentligt. Vissa spelbolag kanske inte ens erbjuder cash out när du spelar på just Esport. Så gör dig själv en tjänst och läs villkoren innan du kommer igång.